Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Συναδέλφισσες ,συνάδελφοι,

Έχουν περάσει 131 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886 και η πάλη της τάξης μας ενάντια στους εκμεταλλευτές μας, συνεχίζεται.Η συλλογική μακρόχρονη πείρα του εργατικού κινήματος δείχνει ότι τα συμφέροντα των εργοδοτών ουδέποτε ταυτίστηκαν, ούτε πρόκειται να ταυτιστούν με τα δικά μας. Ότι το σύστημα τους, που βασίζεται στη δική μας εκμετάλλευση και λειτουργεί με αποκλειστικό κριτήριο τα δικά τους κέρδη, πάντα θα αποτελεί τροχοπέδη στην ικανοποίηση των αναγκών μας, όπως διαμορφώνονται και εξελίσσονται. Ότι και η παραμικρή βελτίωση στη ζωή των εργαζόμενων κατακτήθηκε και κατακτάται με σκληρούς ταξικούς αγώνες.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους και όλο το λαό, αλυσοδεμένους στη φυλακή της ΕΕ, του ΔΝΤ και των δανειστών - ληστών. Με κυβερνήσεις και πολιτικό σύστημα υποτακτικό στο κεφάλαιο και τις επιλογές του. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όχι μόνο, μας καλούν να γίνουμε ξανά θυσία για την "ανάπτυξη" των κερδών του κεφαλαίου, για τα αιματηρά πλεονάσματα, στήριγμα του ευρωμνημονιακού καθεστώτος διαρκείας. Οι φαρμακοβιομήχανοι παίρνουν ενεργά μέρος σε όλες αυτές τις διεργασίες και τους σχεδιασμούς. Από τη μια προωθούν και εφαρμόζουν την αντεργατική νομοθεσία, επιδεινώνουν τους όρους εργασίας με ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, εντατικοποίηση, με εργολαβικούς εργαζόμενους, με ατομικές συμβάσεις, ενώ αξιώνουν την υπογραφή κλαδικής σύμβασης με βάση τους επαίσχυντους όρους του νέου νομοθετικού πλαισίου και της ΕΓΣΣΕ των 586 και 511 ευρώ. Αναζητούν νέα πεδία κερδοφορίας, αντιμετωπίζοντας ακόμα και τα τραγικά θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ως μια «νέα αγορά φαρμάκου». Κλείνουν συμφωνίες προμήθειας φαρμάκων με το ΝΑΤΟ.
Η Πρωτομαγιά έρχεται επίσης σε μια περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών πυκνώνουν και απειλούν με νέο αιματοκύλισμα τους λαούς.
Ενάντια στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό ,σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ πού αντιστρατεύoνται τα εργατικά συμφέροντα και διευκολύνουν την κυβέρνηση να περάσει την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου,συνεχίζουμε και παλεύουμε για:
  • Να μην περάσει η νέα συμφωνία και το νέο Μνημόνιο διαρκείας
  • Κάτω τα νέα μέτρα και η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-εργοδοσίας
  • Ενάντια στο φασισμό και τους εκφραστές του .Μαζί με τους πρόσφυγες και μετανάστες.
  • Όχι στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
  Να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε, τον κόσμο που μας ανήκει!
                         Πάρτε μέρος στις διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά.  
-10.00  στην Πλατεία Συντάγματος με την Ομοσπονδία
-11.00  στο Μουσείο  με την Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου