Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΣΑΒΒΑΤΟ 16/02 ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 16/02,11,30  ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ.


Συναδέλφισσες ,Συνάδελφοι,

Στηρίζουμε το συλλαλητήριο που έχουν προκηρύξει πρωτοβάθμια σωματεία και εργαζόμενοι για το Σάββατο 16/02 με αιτήματα την επαναφορά και υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας ,την κατάργηση των μνημονιακών νόμων που καταργούν τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις (νόμος Βρούτση-Αχτσιόγλου)
και ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία με οποιαδήποτε μορφή εκφράζεται στους διάφορους κλάδους.Ενάντια στις απολύσεις και τους εκβιασμούς .Ενάντια στον διαχωρισμό ‘’καλών’’ ελληνικών και ‘’κακών ‘’ πολυεθνικών φααρμακοβιομηχανιών και εργοδοτών. Μπροστα τα συμφέροντα μας !

Το συλλαλητήριο αυτό είναι μία ακόμα αγωνιστική κίνηση σωματείων που συμμετείχαν στην απεργία της 1ης Νοεμβρίου με σκοπό την πίεση σε κυβέρνηση και εργοδότες για τη βελτίωση των όρων ζωής και εργασίας μας και την επαναφορά των δικαιωμάτων μας. Με σκοπό όμως και ελπίδα και την επανεκκίνηση των μαζικών, αγωνιστικών και ενωτικών διεκδικήσεων των πιο υγειών κομματιών του εργατικού κινήματος.
Οι διεκδικήσεις μας για μισθό-αμοιβές και για ΣΣΕ βασίζονται στις ανάγκες μας και όχι στις όποιες «αντοχές της οικονομίας» ή στο τι είναι «πρόθυμοι» να παραχωρήσουν οι εργοδότες και οι εκάστοτε κυβερνώντες. Και με αυτόν τον τρόπο επιχειρούμε και να αμφισβητήσουμε και την ίδια την κυριαρχία των νόμων της αγοράς πάνω στη ζωή μας. 
Να καταδείξουμε και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης που εδώ και καιρό, στο πλαίσιο της δήθεν εξόδου από τα μνημόνια, διαφημίζει διαρκώς την αύξηση του κατώτερου μισθού -η οποία ανακοινώθηκε τελικά επίσημα τις μέρες αυτές- και την επαναφορά των ΣΣΕ.

Συμμετέχουμε και Απαιτούμε:
·         Κατάργηση του νόμου Βρούτση-Αχτσιόγλου που κατάργησε τον καθορισμό του κατώτατου μισθού μέσω της Εθνικής ΣΣΕ και τον έθεσε να αποφασίζεται με υπουργική απόφαση σύμφωνα με «την πορεία της οικονομίας» και τη γνώμη των δανειστών
         Την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με βάση τις Συμβάσεις του 2008  και αναπλήρωση των απωλειών μας.
  Την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.

Καλούμε και εμείς απο τη μεριά μας και άλλα σωματεία και συλλογικότητες να στηρίξουν το συλλαλητήριο στις 16 Φεβρουαρίου, όπως και όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες ακόμα και αν δεν συμμετέχουν σε κάποια συλλογικότητα.


Εργατική διαδήλωση το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, στις 11:30 στην πλατεία Κοραή.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ /ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ  & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

Αθήνα 09/02/2019
Aρ.έγκρισης Πρωτοδ.289/201 –AM EKA :386 
AΠ 2019-1
somatio-pharmako-iatrotechnologika.blogspot.gr                           
email: somatio.pharmako@gmail.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου