Κυριακή 29 Απριλίου 2018

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΝΩΝ / ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ.

Εργατική Πρωτομαγιά ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ...

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ:

Τότε...

1η Μαΐου 1886, Σικάγο, ΗΠΑ...
Μισό εκατομμύριο εργάτες κατέβηκαν στο δρόμο διεκδικώντας το αυτονόητο, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας... . Με το σύνθημα ¨Οκτώ ώρες για εργασία, οκτώ ώρες για ανάπαυση κι οκτώ ώρες για ό,τι θέλουμε¨ μαζικά διαδήλωσαν και ενώθηκαν σαν μια γροθιά απέναντι στα αφεντικά τους, ξεκινώντας  έτσι τον αγώνα για το 8ωρο.

Η αστική τάξη αντέδρασε και χρησιμοποιώντας τον κατασταλτικό της μηχανισμό την 3η Μαΐου, η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον των εργατών στην πόλη του Σικάγο, με αποτέλεσμα να δολοφονηθούν 4 εργάτες. Το εργατικό κίνημα συνέχισε με διαδηλώσεις το επόμενο διάστημα, και ο κρατικός μηχανισμός συνέχισε με δολοφονίες - συλλήψεις - και δίκες των εργατών.

Το αίμα όμως των εργαζομένων δεν πήγε χαμένο.
Έπειτα από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων με αφετηρία τη 1η Μάη, 185.000 εργάτες κέρδισαν το 8ωρο, και 200.000 κατάφεραν να μειώσουν το χρόνο εργασίας τους από 12 σε 10 ώρες. Ήταν η αρχή για να θεσμοθετηθεί το η 8ωρη εργασία μέχρι  και σήμερα.

Τώρα...

132 χρόνια μετά, και ενώ η τεχνολογική πρόοδος θα μπορούσε να επιτρέπει στους εργαζόμενους να δουλεύουν πολύ λιγότερο ακόμα και από τις 8 ώρες και να αμοίβονται περισσότερο, και ενώ  οι θιασώτες της ελεύθερης αγοράς υπόσχονταν ευημερία...

Οι εργαζόμενοι χάνουν όλο και περισσότερο τα δικαιώματα τους, και ο εργασιακός μεσαίωνας κυριαρχεί ξανά, με μισθούς πείνας, απολύσεις, ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία.

Στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων που επέβαλαν παλιές και νέες κυβερνήσεις, έχουν καταργηθεί οι συλλογικές συμβάσεις, οι νέοι εργαζόμενοι καλούνται να δουλέψουν για μισθούς 300 και 400 ευρώ, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες αποτελούν παρελθόν και η εργοδοσία με τις ευλογίες της δήθεν αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, εξαθλιώνει ολοένα και περισσότερο τους εργαζόμενους.

Στον καιρό της βαθιάς οικονομικής κρίσης, το σύστημα ξαναζωντανεύει το τέρας του πολέμου στην περιοχή της ανατολής και της γειτονικής μας Συρίας, θύματα χιλιάδες ανθρώπους και μικρά παιδιά στο βωμό της κερδοφορίας μέσω της πολεμικής μηχανής, και την σκιά του ξανά- μοιράσματος των πλουτοπαραγωγικών πόρων των χωρών.  Στον πόλεμο αυτό συμμετέχει και η χώρα μας ως πιστός ακόλουθος των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ -ΕΕ, και μετατρέπεται σε πολεμικό ορμητήριο για τις πολεμικές επιχειρήσεις στην  περιοχή της ανατολής.

Ο τεχνητός "εμφύλιος" των λαών τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό των χωρών καλά κρατεί, και το κεφάλαιο στην λογική του "διαίρει και βασίλευε" επιδιώκει να αναπαράγει εθνικιστικές έριδες μεταξύ των λαών για να εδραιώνει όλο και περισσότερο την κυριαρχία του, με τις πολεμικές τυμπανοκρουσίας Ελλάδας - Τουρκία, το ζήτημα του "Σκοπιανού" κτλ, λες και οι λαοί των χωρών έχουν να μοιράσουν κάτι περισσότερο από την φτώχια τους.

Το Τέρας του φασισμού και της καταστολής αναβιώνει στις χώρες της κρίσης, και ο φόβος, το μίσος και ο ρατσισμός, αναπαράγονται από το σύστημα και τα ΜΜΕ, για να καταπνίξουν την πίστη για την δυνατότητα συλλογικής διεκδίκησης για ένα καλύτερο μέλλον. 

Η 1η Μαίου του 1886 έδειξε το δρόμο... και θα αποτελεί έμπνευση  διαχρονικά για τους λαούς του κόσμου.

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, παρά μόνο να διεκδικήσουν ξανά την ελευθερία τους απέναντι στο κοινό τους εχθρό. Το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις που το υπηρετούν. 

Την 1η του Μάη διαδηλώνουμε κόντρα:

  • Στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους
  • Το φασισμό, τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία.Στον εργασιακό μεσαίωνα, τα μνημόνια και
  • τα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων (παλιά και νέα).
  • Στα σχέδια που μας επιβάλουν, για να ζουν οι λίγοι εις βάρος των πολλών.

Την 1η του Μάη διαδηλώνουμε και διεκδικούμε:

  • Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος στη γειτονία μας, και σε κάθε γειτονιά του κόσμου.
  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας και μισθούς αξιοπρέπειας.Μόνιμη και σταθερή δουλειά για
  • όλους.
  • Καλύτερο μέλλον για μάς και τα παιδιά μας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Somatio-pharmako-iatritecnologika.blogspot.gr
Somatio.pharmako@gmail.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου